Chinees Leren
Background image

Nieuws

Je kunt hier nieuws over Chinese taal en cultuur lezen.

Chinees Woordenboek

(16-02-2019) Als je al wat verder bent, kun je veel hebben aan een woordenboek met voorbeeldzinnen.

Op deze site vind je zo’n woordenboek. Het is speciaal toegespitst op Chinese studenten die willen leren op basis van het officiële toetsingsprogramma van de Chinese overheid, de HSK.

Chinees Nieuwjaar vieren in Amsterdam

(01-01-2019) Je kunt de activiteiten tijdens het Chinees Nieuwjaar meedoen in Amsterdam bij de Nieuwmarkt en de Zeedijk.

Chinees Nieuwjaar vieren in Rotterdam

(01-01-2019) Van 4 tot 10 februari viert Rotterdam Chinees Nieuwjaar met diverse activiteiten.

Taalcursussen Chinees bij de Bibliotheek Midden-Brabant

(01-01-2019) Ik geef regelmatig cursus Chinees bij het cursushuis. Op de website van de Bibliotheek Midden-Brabant kun je de cursusbeschrijvingen lezen.

Schrijfpapier Chinese karakters

(01-01-2019) Als je bezig bent met Chinese karakters te leren, is het handig om speciaal oefenpapier te gebruiken. Daarmee leer je om elk karakter netjes te schrijven en allemaal ongeveer even groot te maken. Op het oefenpapier staat op elke regel een karakter: eerst een zwart voorbeeld, daarna een paar grijze karakters die je moet ‘overtrekken’ en vervolgens nog wat lege hokjes waarin je het zelf moet doen.

Op deze site kun je zelf oefenpapier maken. Het is helemaal gratis en je krijgt een mooi lettertype dat standaard is in de meeste lesboeken en ook door Chinese kinderen wordt gebruikt.

Gratis MOOCs om Chinees te leren